Dubrovnik-Dubrovnik
Dubrovnik-Dubrovnik

Rotalar | Detaylar...

Sıpan-Miljet-Lastovo-Korcula-Trestenik-Peljesac-Mljet-Zaton

1.GÜN: Dubrovnik- Sıpan Büyüklüğü ve muhteşem manzarası nedeniyle en gözde adalardan olan ‘Altın Adaya’ doğru seyir edeceğiz. Burada pek çok tarihi mekanı ve sayısız kilisenin adeta bir kartpostala bezediği kasabayı keşfedebilirsiniz. Popülerliğine rağmen Sipan , zarafet ve özgün hislerini korurken, cıvıl cıvıl yollarda gezinip şehrin vahşi doğasını da tecrübe edebilirsiniz.

2.GÜN: Sıpan-miljet Adası Mljet, Adriyatikteki en güzel adadır; kültür ve huzurun tadını çıkarabileceğiniz sanat ve tarih dokusuyla herkes için harika bir balayı noktasıdır. Kilometrelerce uzanan ormanlar içinde yürüyüş yapın, kendi içinde imgelemi olan deniz suyu göllerini görün. Bu eşssiz adanın muhteşem doğası ve sahillerine bakarken , adanın yerel tatlarından olan şarap , keçi peyniri ve zeytin keyfiyle kendinizi şımartın.

3.GÜN: Miljet-Lastovo Adası Lastovo sadece 835 kişilik nüfusu ile 46 muhteşem adaya sahiptir! Yerli halk ağırlıklı olarak balıkçılıkla uğraşmaktadır. Eğer deniz ürünlerini seviyorsanız buradakileri mutlaka tatmalısınız! Yürüyüş veya bisiklet turları da dahil olmak üzere buradaki aktiviteler sınırsızdır. Gemi batıkları, deniz altındaki zengin biyolojik çeşitliliği nedeniyle tüplü dalış giderek popülerleşmektedir.

4.GÜN:Lastovo-Korcula Korcula; pek çok tarihi kalıntıları ve kültürel atmosferi sebebiyle elde ettiği ‘’ Küçük Dubrovnik’’ lakabıyla tanınır. Bu kasaba, dini törenler, halk dansları ve Pošip üzümlerinden üretilen en kaliteli Hırvat şarapları gibi güçlü geleneklere sahiptir. Meşşi zeytin bahçeleri, kalabalık köyler ve yemyeşil bağlarda dolanıp gerçek kasabanın tadını çıkarın. Yürümeyi tercih ederseniz , birinci sınıf yürüyüş parkurları aynı zamanda dağ bisikleti etaplarını da burada bulunabilirsiniz! Lezzetli Lesic Dimitri Palace restoranında yemek yiyebileceğiniz nadir yemeklerin lezzetlerini tadabilirsiniz; Menü yerel ve mevsimlik malzemeleri kutluyor ve ödüllü şarapla kendi yıkayacak. Şık bir restoran olan Lesic Dimitri Palace’da en nadide lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Menü, ağırlıklı olarak yerel ve mevsimlik malzemelerden oluşmakta , ve bunu ödüllü şarabıyla taçlandırmaktadır.

5.GÜN: Korcula-Trestenik-Peljesac Yarımadası Yemyeşil tepeler ve sevimli plajlar ile çevrili güneye bakan koydaki bu cevheri bulun. Özellikle şaraba ilgilisi olanlar, Hırvat bir göçmen tarafından kurulan Grgic Vina Şarapevi burada olduğu için bu destinasyonu es geçmeyeceklerdir. Bu kasabının ziyaretçilerine sunduğu karanlık , gözyaşı ve kahkahaların hikayesini ve nedenini öğreneceksiniz. Sarp dağlar, tenha araziler ve inişli çıkışlı vadilerin birleşimi bu yeri arzu edilir kılmaktadır. Bunda kalite şarabın katkısı da yadsınamaz!

Foto Galeri